Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Girişim Fabrikası - Covid19 Hızlı Destek Çağrısı Sonucu desteğe hak kazanan projeler açıklandı!
Girişimcilik Merkezi Destek Programı kapsamında yürütülen Girişim Fabrikası - Covid19 Hızlı Destek Çağrısı Sonucu desteğe hak kazanan projeler açıklandı.
Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin, öğrencilerinin ve mezunlarının etki yaratma potansiyeline sahip ve somut bir ihtiyacı karşılayan yenilikçi, ölçeklenebilir teknoloji veya sosyal inovasyon odaklı projeleri destekleme amacıyla tasarlanan Girişim Fabrikası - Covid19 Hızlı Destek Çağrısına toplamda 20 proje başvurusunda bulunuldu. Ayrıca çağrı kapsamında 32 gönüllü öğrencimiz de yetkinlikleri doğrultusunda projelere destek vermek için başvuruda bulundu. Çağrıya yoğun ilgi olurken en çok başvurular Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Hukuk, İşletme ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri ile Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'ndan geldi.
Finale kalan projeler toplamda 40.000₺'lik finansal destekten faydalanma hakkı kazandılar.
-
Anlık: Restaurant ve Cafelerdeki süreli kampanyalar ile uygun fiyatlı yeme-içme hizmeti sunan mobil uygulama
-
R-19: Covid19 için kullanılan maske ve eldiven gibi tıbbi atıkları geri dönüştüren otomat
-
RetroStation: Karantina döneminde evde kaliteli vakit geçirmeyi sağlayan retro oyun konsolu
-
Social Water: Su filtrasyonu ve temassız ödemeyi bir araya getiren akıllı su dolum istasyonları
-
Vet’NPaw: Evcil Hayvan Sahipleri ile veterinerleri online olarak buluşturan pazaryeri
Finalistler; toplamda 40,000 TL finansal desteğin yanı sıra Girişim Fabrikası Kuluçka Merkezi üzerinden mentorluk ve stratejik danışmanlık, OpenFab Atölyesi üzerinden prototipleme desteklerinden de faydalanabilecekler. Ürünlerini geliştirmek için Girişim Fabrikası'nın partner olduğu Oracle, Amazon Web Services, IBM ve iyzico tarafından sunulan ücretsiz hizmetlere de erişim sağlayabilecekler.
Finansal destek hakkı elde edemeyen projeler ise fikirlerini olgunlaştırma noktasında mentorluk, prototip (MVP) geliştirme gibi Girişimcilik Merkezi desteklerinden faydalanabilecekler.
Çağrı kapsamında proje ekiplerine destek sağlamak için başvuranlar ile proje başvuru sahiplerinin katılım göstereceği ayrı bir etkinlik ile de ekip oluşumları desteklenecek ve girişimlerin hızlanmasına aracılık edilecektir.
Covid19 Hızlı Destek Çağrısı temalarından veya farkı alanlardaki girişimcilik fikirlerinizi hayata geçirmek istiyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız girisimcilik@ozyegin.edu.tr adresine iş fikirinizle birlikte mail göndererek Girişimcilik Merkezi desteklerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.